Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trükök

2011.05.13

1. Első kerék felemelése

- menj lassu tempóban aztán szépen lassan fékezz le és amikor már épp hogy csak gurulsz dőlj előrre aztán egy hirtelen mozdulattal rántsd fel a kormányt de közben dőlj hátra és    és nyújds ki magad ( közben  tekerj )

 

2. Bunny Hop

- Ez a trükk sok másik trükknek a kezdeményezése és egyébként is rengeteg mindenre jó tehát nagyon érdemes megtanulni! Elősször is arra jó hogy pl.: egy padkát vagy vaspadot ( esetleg leszakadt fát erdőben ) átugrathassunk ugrató nélkül ! Tehát menny bármilyen sebességgel de az elején lassan . Az jó ha a nyereg jól lent van , gugolj le kezek lábak bejajlítva majd egy hirtelen mozdulattal kapd fel a kormányt aztán dőlj hátra nyújtsd ki a kezed lábad ! Mostmár szinte állsza bicajon és mikor leérkezel próbálj a hátsó kerékre érkezni mert ha az elsőre érkezel az kellemetlen lesz ! Ennyi lenne és ezt tudod fejleszteni 10-40-70 cm-re !

 

3. Manual

 

 - Ez a trükk lényege és a látványa az hogy egykerekezünk de nem pedálozunk közbe csak gurulunk ( megyünk , csúszunk ) Feltétlenül jó egyensúj érzék kell hozzá ! Sokféleképpen lehet csinálni 1.db-ot leírok nektek :  Fék nélkül : Bármilyen tempóval haladhatsz hülyeség amit eggyes oldalakon írnak hogy csak lassúval lehet ! Menj és egy viszonylag erős , hirtelen mozdulattal a súlypontodat told alacsonyan hátra a hátsó kerék tengelye felé ( de e közben kicsit behajlítva tartsd a bicajt )Fontos hogy a kezeddel tartsd az orrát mert igy tutsz egyensúlyozni !

 

4. Peg-Manual

- Ugyan az mint a manual csk itt a pegekre támaszkodsz rá tehát a 2db hátsóra ( ehhez a trükhöz hasznos az inkább zömökebb peg ( kilépő ) mert nekem a régin nem volt jó mert vékony volt de most az új bmx balance freestyle bicajomon tök zsír a peg és az rendesen megtart !

 

5. Thailwhip ( Vázpörgetés )

- Ezt azért a könnyü-ekhez irom mert igen csak nehéznek látszik de tökk könnyü csak hát ot kezdődik hogy ki-e mered rugni magad a bicajjal 360-ba ! Először is fórditsd jobbra vagy balra a forgást . Ha eddig eljutottál akkor muszálj már be rugni a vázat külömben szépet fogsz esni ! Ezután álj fel a pedálra és ahogy a forog a bicaj lépj át a vázon és ha úgy érzed hogy elég volt akkor csak húzd be szépen lassan annak a keréknek a fékjét amin épp támaszkodsz !

 

6. Lépcsőzés

- Ez nagyon egyszerü ( én már tapasztaltabban nem is nevezném trükknek de azért a profiknak rohatt jó szórakozás a kezdőknek meg jó bemelegítés ha valaki nem tudja a bunny hop-ot ! 2-féle képen lehet csinálni : 1. Beállsz egyenesen a lépcsőre de ugy hogy vizszintesen és fokonként oldalazva leugrálsz 2. fokonként felváltva ugrassz le

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.